Frisse zomerse salade

                                                                                                                                                                                    

Ingrediënten (4 personen)

  • 250 gram chicche di minestra
  • 100 gram sla
  • Extra vergine olijfolie
  • 3 eetlepels 8 jaar oude Rode balsamico Modena Bertoni
  • Doosje cherry tomaten
  • 1 appel
  • 1 witlof
  • 1 gegrilde rode & gele paprika
  • 1 gegrilde courgette
  • Munt bladeren

Bereidingswijze

Verwarm een ruime pan met water en zout. De gril pan kan van te voren voorverwarmd worden met een scheutje olijfolie. Tijdens het opwarmen van het water kunnen de appel en andere groentes gesneden worden. Was alle ingrediënten van tevoren goed met koud stromend water. Snijd de appel in hapklare blokjes. Snijd beide paprika’s, witlof, courgette en tomaten in stukken. De paprika’s en courgette mogen in lange repen gesneden worden en direct in de gril pan. Bak de groente lekker aan en laat ze aan beide kanten lichtelijk bruin kleuren. Tegen deze tijd is het water aan de kook en kan de Chicche Di Minestra in het water. Kook de Chicche voor 4-6 minuten. Giet het water geleidelijk af en laat de pasta afkoelen.