Gekarameliseerde aardappeltjes met balsamico en olijfolie

Ingredienten (4 personen)

  • 800 gram krielaardappeltjes
  • 25 gram suiker
  • 50 ml Bio virgin olijfolie
  • 3 eetlepels 8 jaar oude rode balsamico
  • 2 lauriersblaadjes
  • Grof truffelzeezout

Bereidingswijze

Was de aardappeltjes schoon onder koud water. Spoel ze goed schoon maar verwijder de schil niet. Dep de krieltjes droog en laat ze even rusten. Voeg de suiker in een anti-aanbak koekenpan toe en verwarm de suiker tot het een mooie goudgele kleur krijgt. Doe dit op middelhoog vuur. Als het suiker goudgeel is dan kan de olijfolie, balsamico en laurier erbij. Meng tot een mooi eenheid. Schep de aardappelkrieltjes erbij en blijf even goed roeren. Voeg een snuf grof truffelzeezout toe en laat dit ca 20 minuten gaar worden op laag vuur. Roer ongeveer 3 tot 4 keer de aardappelkrieltjes even goed en check of ze klaar zijn.

Serveer tips!

  • Serveer met een frisse salade
  • Serveer samen met een mooi stuk biefstuk
  • Serveer samen met verse sperziebonen¬†