Frisse zomerse salade

                                                                                                                                                                                    

Ingrediënten (4 personen)

  • 250 gram chicche di minestra
  • 100 gram sla
  • Extra vergine olijfolie
  • 3 eetlepels 8 jaar oude Rode balsamico Modena Bertoni
  • Doosje cherry tomaten
  • 1 appel
  • 1 witlof
  • 1 gegrilde rode & gele paprika
  • 1 gegrilde courgette
  • Munt bladeren

Bereidingswijze

Verwarm een ruime pan met water en zout. De gril pan kan van te voren voorverwarmd worden met een scheutje olijfolie. Tijdens het opwarmen van het water kunnen de appel en andere groentes gesneden worden. Was alle ingrediënten van tevoren goed met koud stromend water. Snijd de appel in hapklare blokjes. Snijd beide paprika’s, witlof, courgette en tomaten in stukken. De paprika’s en courgette mogen in lange repen gesneden worden en direct in de gril pan. Bak de groente lekker aan en laat ze aan beide kanten lichtelijk bruin kleuren. Tegen deze tijd is het water aan de kook en kan de Chicche Di Minestra in het water. Kook de Chicche voor 4-6 minuten. Giet het water geleidelijk af en laat de pasta afkoelen.

Gekarameliseerde aardappeltjes met balsamico en olijfolie

Ingredienten (4 personen)

  • 800 gram krielaardappeltjes
  • 25 gram suiker
  • 50 ml Bio virgin olijfolie
  • 3 eetlepels 8 jaar oude rode balsamico
  • 2 lauriersblaadjes
  • Grof truffelzeezout

Bereidingswijze

Was de aardappeltjes schoon onder koud water. Spoel ze goed schoon maar verwijder de schil niet. Dep de krieltjes droog en laat ze even rusten. Voeg de suiker in een anti-aanbak koekenpan toe en verwarm de suiker tot het een mooie goudgele kleur krijgt. Doe dit op middelhoog vuur. Als het suiker goudgeel is dan kan de olijfolie, balsamico en laurier erbij. Meng tot een mooi eenheid. Schep de aardappelkrieltjes erbij en blijf even goed roeren. Voeg een snuf grof truffelzeezout toe en laat dit ca 20 minuten gaar worden op laag vuur. Roer ongeveer 3 tot 4 keer de aardappelkrieltjes even goed en check of ze klaar zijn.

Serveer tips!

  • Serveer met een frisse salade
  • Serveer samen met een mooi stuk biefstuk
  • Serveer samen met verse sperziebonen 

Balsamico dressing voor salades

Ingredienten:

  • 10 eetlepels Extravergine olijfolie
  • 4 eetlepels witte Balsamico
  • 2 eetlepels honing
  • Zout en peper
  • 1 teentje knoflook
  • Eventueel wat suiker naar eigen smaak

Bereidingswijze

Meng de olijfolie, balsamico en de honing in een kom en meng de drie ingrediënten tot één mooie eenheid. Pers een teen knoflook en voeg dit toe aan de dressing. Blijf roeren tot de knoflook is opgenomen. Voeg naar eigen smaak zout en peper toe en proef of het gewenst smaakt. Eventueel kan er suiker bij om de smaak wat zoeter te maken.

Heerlijke combinaties met onze balsamico's

Digusti weet allerlei heerlijke combinaties met balsamico en wilt dit natuurlijk graag delen! Gebruik balsamico als garneer product en geniet van de rijke smaken van Digusti!

Rode balsamico: Heerlijk met de volgende producten:

  • Aardbeien of frambozen
  • Tomaten en paprika
  • Mals biefstuk of carpaccio
  • Oude/donkere kazen

Witte balsamico: Verrassend lekker met:

  • Sperziebonen of apserges
  • Geitenkaas of jonge kazen
  • Wit vlees zoals vis
  • Dressing over de salade