Balsamico Acetaia Del Casato Bertoni

Wat is balsamico nou precies?

Balsamico is een azijnsoort die typerend uit de Modena streek komt in Italië. Traditionele balsamico wordt direct gemaakt van druivensap. Het druivensap wordt ook wel most genoemd. Het druivensap wordt gekookt in een open vat boven warm laaiend vuur. De restanten worden in eikenhouten vaten gedaan en hier begint het lange maar prachtige rijpingsproces. alle eikenhouten vaten worden in een "Balsamico loft" gezet waar elk vat in alle rust kan rijpen. Hier staat de witte balsamico zo'n vier jaar en de rode balsamico maar liefst 8 jaar. Het verhitte druivensap komt pas echt tot zijn recht als het lang kan rijpen.

 

 

De balsamico van Acetaia

 

Acetaia del Gasato Bertoni is een familiebedrijf dat sinds 1936 (drie generaties) verschillende azijntradities handhaaft. De Acetaia familie onderscheid zich door haar ambachtelijke en natuurlijke wijze van productie. alle balsamico's zijn vrij van geur-, kleur- en smaakstoffen en bestaan alleen uit natuurlijke producten. 

Het unieke aan hun balsamico's is het hoge most gehalte. Meestal is het most gehalte 65% maar bij de Acetaia is het maar liefst 90%. Dit zorgt voor een hele unieke smaak en een stroperige textuur.